کاتالوگ چیست؟
کاتالوگ چیست
شکل گیری کارخانه های تولیدکننده محصولات متنوع و به وجود آمدن رقابت میان آنها، نیاز به تبلیغات و معرفی محصولات را ضروری کرده است. کاتالوگ نوعی از تبلیغات در زمینه تولید، تجارت و خدمات محسوب میشود که میتواند در برقراری ارتباط مستقیم و نحوه انتقال مفاهیم و تبادل اطلاعات به مصرف کنندگان، نقش به سزایی را ایفا کند.
در کاتالوگ گیرنده پیام، ضمن دیدن مطالبی در رابطه با محصول میتواند تصاویر آن به همراه شرح محصول را نیز مشاهده کند. در واقع کاتالوگ ابزار مناسبی است تا مخاطبان بتوانند راغب به خواندن و دیدن تصاویر در جهت آشنایی بیشتر با محصولات تولید شده در وقت و زمان کمتری باشند. ابتدا تولید کاتالوگ محدود به یک برگه پشت و رو می شد که بیشتر به تراکت شباهت داشت اما روی جلد آن مانند پوستر بود. امروزه کاتالوگها به دلیل کاربرد گسترده، صفحات بیشتری را نیز در بر می گیرند.
کاربرد کاتالوگ
- تک محصولی؛ ابزاری برای معرفی یک محصول
- چندمحصولی: معرفی چندین محصول جدید با عملکردهای مختلف
ویژگیهای کاتالوگ
- قابل حمل و کم حجم بودن برای مطالعه
- مفید و مختصر و خودداری از افراط در معرفی
- پیام رسانی مؤثر و سنجیده به مصرف کنندگان
نکاتی در مورد چاپ کاتالوگ
- مطالب حاوی خلاصهای از عملکرد و فعالیتهای کارخانه تولیدی باشد.
- چاپ امتیازات و رتبههای کاری کارخانه تولیدکننده باید صورت گیرد.
- از تصاویر مناسب و مرتبط با محصولات استفاده شود.
- مطالب و راهنمایی به مخاطبان بطور صحیحی صورت گیرند.
- آدرس، تلفن، ایمیل برای قراری ارتباط مخاطبان با شرکت درج شوند.
چاپ دیجیتال کاتالوگ
چاپ دیجیتال به صورت تیراژ پایین و نشر رومیزی انجام می شود. چاپ دیجیتال توسط چاپگرهای لیزی و چاپگرهای لارج فرمت و یا جوهر افشان حرفه ای صورت میگیرد. با توجه به این که چاپ دیجیتال دارای هزینه بیشتری برای چاپ هر صفحه در مقایسه با چاپ افست میباشد که البته این قیمت بالاتر، با صرفهجویی در هزینههای دیگری چون تهیه پلیتهای چاپ در تیراژهای کم، جبران می شود. همچنین در چاپ دیجیتال کاتالوگ به دلیل نیاز کم به نیروی انسانی و توان رو به گسترش ماشینهای چاپ دیجیتال در بالا بردن کیفیت چاپ، موجب پایین آمدن هزینه چاپ می گردد. چاپ دیجیتال امکان چاپ سریع پس از تقاضا در تیراژ کم را فراهم کرده و امکان تغییر طرح و محتویات آن در هر برگ چاپی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. در چاپ دیجیتال ، دستگاه چاپ به یک کامپیوتر متصل می شود، سپس اطلاعات مورد نظر برای چاپ شامل تصاویر و متون را به دستگاه چاپ دیجیتال ارسال که دستگاه نیز اطلاعات دریافتی را چاپ می کند.
فرآیند چاپ دیجیتال کاتالوگ
پلیتهای چاپی در دستگاه چاپ استفاده زیادی دارند. چاپگرهای جوهرافشان و لیزری (به عنوان مهمترین دستگاه های چاپ دیجیتال) تونر را بر روی انواع سطوح همچون کاغذ، کاغذ عکاسی، چوب، کانواس یا بوم، شیشه، فوم، سنگ و … چاپ می کنند. در بیشتر فرآیندهای چاپ دیجیتال کاتالوگ، جوهر یا تونر مانند شیوههای سنتی به داخل کاغذ نفوذ نمیکند، بلکه یک لایه نازک روی سطح چاپی قرار میگیرد و در برخی سیستمها، امکان تثبیت فایل چاپ شده بر روی سطح چاپی از مواد پوششی که توسط فرآیندهای حرارتی یا تابش یووی انجام میشود، فراهم میگردد.
مزایای چاپ دیجیتال کاتالوگ
- حذف واسطههای چاپی که علاوه بر کاهش هزینه و زمان آمادهسازی، مفهوم و قابلیتهای جدیدی برای چاپ دیجیتال کاتالوگ ایجاد می کند.
- به وسیله یک پایگاه اطلاعات (Data Base) در دستگاه چاپ دیجیتال، میتوان در هر برگ چاپ کاتالوگ، محتویات متنی و حتی تصویری متفاوت از برگ قبلی را چاپنمود. بنابراین چاپ اطلاعات در هر نوبت از چاپ کاتالوگ متغیر است که امکان ایجاد تغییرات در تیراژهای جدید وجود دارد.
- دستگاه چاپ دیجیتال دارای خدمات جانبی همچون پایگاه دادهها و ابزار ارسال اطلاعات شخصی میباشد.
- مدت زمان آماده سازی سفارشات کوتاه میباشد.
- چاپ دیجیتال کاتالوگ میتواند منطبق با علایق و نیازهای مشتریان صورت گیرد.
- کار با دستگاه دیجیتال بسیار آسان است و به همین دلیل چاپ دیجیتال کاتالوگ به سهولت انجام میشود.